czwartek, 7 sierpnia 2014

CAMBA Bavaria – EiPiAi



CAMBA Bavaria  – EiPiAi 17,5°blg 8%ABV

Cena: 10zł
Temperatura serwowania: 12-15°C

Kolor: Bardzo ciemne, stare złoto, wręcz pomarańczowy. Mocno opalizuje.
Piana: Bardzo nikła, grubo pęcherzykowa, szybko opada. Lacing delikatny.
Zapach: Silne aromaty tropikalnych owoców (melon, ananas, mango, w tle brzoskwinia). Słodki, lekko żywiczny.
Smak: Podobnie jak w aromacie. Na pierwszym planie słodowość. Goryczka przyjemna, jednak zdecydowanie zbyt niska aby skontrować solidną pełnię piwa. Piwo zdecydowanie bardziej w nowozelandzkich niż amerykańskich klimatach.
Wysycenie: Bardzo niskie jak na styl.
Opakowanie: Etykiety jak to u Camby średniej urody. Kapsel firmowy.
Komentarz: Bardzo słodowe podwójne IPA. Prawdopodobnie wynika to nie tylko ze słabego nachmielenia ale także stosunkowo niskiego poziomu odfermentowania. Pomimo tego aromat oraz goryczka bardzo przyjemne. Biorąc pod uwagę niską cenę wypite z przyjemnością.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Instagram