Niezbędne urządzenie w branży gastronomicznej

Jednym z urządzeń chłodniczych, bez którego żadna placówka gastronomiczna nie będzie sprawnie funkcjonować jest schładzarka.
Te niewielkie zważywszy na gabaryty urządzenie może w tej branży być wielkie.
Zasada działania schładzarki, a mowa o schładzarce szokowej nie jest skomplikowana.
Urządzenie ma na celu schłodzenie lub też zamrożenie w szybkim czasie przygotowanych potraw. Ta szybkość nie jest bez znaczenia. Żywność poddawana w krótkim okresie czasu (maksymalnie 90 minut) schładzaniu nie traci swoich cennych składników odżywczych, zachowuje swój naturalny smak i aromat, jak również i kolor. Atutem jest również 100% eliminacja bakterii w produktach. Gwarantuje to zachowanie jakości i świeżości dań – czego nie doświadczymy w żywności zamrażanej w sposób powszechnie stosowany czyli tradycyjnych zamrażalnikach. W tych ostatnich proces zamrażania trwa kilka, a nawet kilkanaście godzin, co powoduje namnażanie się bakterii, a produkty po rozmrożeniu są niesmaczne, jałowe, pozbawione naturalnej barwy i wodniste.
Te argumenty powinny wystarczyć każdemu przedsiębiorcy prowadzemu działalność gastronomiczną i skłonić jego do zakupu takiej schładzarki. Jej posiadanie na pewno przyczyni sie do utrzymania jakości serwowanego menu.

kluczowe frazy: Niezawodny sterownik schładzarki do mleka, Dochodzenie odszkodowań górniczych w Koninie, środek tezauryzacji, krzem sieć krystaliczna